Virpi Ylönen


Olen toiminut rahoitusalalla pitkään. Aloitin nuorena kesätyöntekijänä Vaasan Suomalaisessa Säästöpankissa v. 1983, ja opiskelujen jälkeen jäin alalle.

Ammattiliiton jäsenyys oli minulle heti alusta alkaen itsestäänselvyys, joten liiton toiminta on kuluneiden vuosien varrella tullut tutuksi.

 Olen iloinen siitä, että olen päässyt tekemään rahoitusalalla hyvin laajasti erilaisia työtehtäviä, tutustunut moniin ihaniin kollegoihin ja nähnyt luultavasti rahoitusalan suurimman murroksen, jonka syövereissä olemme vieläkin.

Työskentelen nykyään S-Pankki Oyj:ssä, jossa toimin oman toimen ohella pankin pääluottamusmiehenä sekä työsuojeluvaltuutetun varahenkilönä. 

Henkilöstön ja jäsenistön edustus on minusta erityisen tärkeää, varsinkin tässä ajassa, kun finanssiala elää suuressa murroksessa. Sanonta "Yhdessä olemme enemmän" pitää hyvin paikkansa!

Mitä muuta minusta?

Aloitin Rataksen hallituksen jäsenenä v. 2016 ja vuodesta 2020 olen toiminut hallituksen varapuheenjohtajana. Varapuheenjohtajuuden lisäksi kannan harteillani epävirallista talousvastaavan manttelia, kuulun työvaliokuntaan, strategia työryhmään ja myös ns. nyrkkiin, mikä suunnittelee jäsenhankintaa.

Rataksen lisäksi toimin Rahoitusalan neuvottelukunnassa ja paikallisen sopimisen työryhmässä. Edellä mainittujen lisäksi olen Pron työttömyyskassan yleisvara ja pääkaupunkiseudun Ajk:n varajäsen sekä Länsi-Uudenmaan STTK:n paikallistoimikunnan jäsen. 

Vapaa-ajan yritän viettää aktiivisesti luonnossa liikkuen, matkustellen sekä kaikkea uutta ja ihmeellistä oppien.  Lapset ovat jo aikuisia ja omillaan, joten puutarhanhoitoon on jäänyt ruhtinaallisesti aikaa, tämä on intohimoni. En voi olla mainitsematta että hyvä ruoka ja juoma kuuluvat myös vapaa-aikaani. Voisin sanoa vanhanaikaisesti, että tykkään kokata viinin kanssa ja joskus jopa laitan sitä ruokaan. Elämä on ihanaa, oikein kun sen oivaltaa!