Sara Martin

Jag har jobbat inom finansbranschen i ca sju år och de senaste fem åren har jag jobbat på Ålandsbanken i Mariehamn. Det har alltid varit en självklarhet för mig att vara medlem i ett fackförbund men jag hade inte förväntat mig att det skulle leda mig till att bli bankens huvudförtroendeman eller att bli medlem i en föreningsstyrelse. Min huvudsakliga orsak till att vara med i föreningen och styrelsen, är att representera de svenskspråkiga i Finland men även ålänningar och Åland.

På fritiden tycker jag om att träna, se på filmer och serier samt resa. En av mina stora drömmar är att jobba och bo utomlands.

                                                  ______

Olen työskennellyt rahoitusalalla n. seitsemän vuotta, joista viimeiset viisi vuotta olen ollut Ålandsbankenilla, Maarianhaminassa. Liittoon kuuluminen on ollut minulle aina itsestäänselvyys, mutta pääluottamusmiehen rooli tai yhdistyksen hallitustyöskentely eivät ole olleet edes ajatuksissani muutama vuosi sitten. Minulle tärkeintä on edustaa Suomen ruotsinkielisiä jäseniä sekä Ahvenanmaata. 


Vapaa-aikani kuluu liikunnan parissa, sekä elokuvia ja sarjoja katsellessa. Yksi haaveistani on työskennellä ulkomailla.